Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država«, skupaj s temperaturami postaja vedno bolj vroča. V sredo, 14. junija smo tudi na Zavodu RS za zaposlovanje Ljubljana vstopili v Ekosistem izkušenj! Dogodek je bil izveden v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Ljubljana in je potekal v okviru Tedna vseživljenjsekga učenja.

Udeleženci dogodka so spoznali kako je lahko mentor s svojimi izkušnjami in nasveti v pomoč iskalcem zaposlitve ter pri aktivnem vstopanju na trg dela. Prav pomoč in podpora mentorja lahko mladim in iskalcem zaposlitve pomagata pri večanju zaposljivosti ter jim omogočita učinkovitejši razvoj potencialov, ali pri razvoju in implementaciji lastnih idej. Po drugi strani mladi ponudijo mentorjem svež pogled in novo energijo. Čas je, da se mladi povežejo s starejšimi in da izkušnje zakrožijo.

»Tudi ko bom oddala magistrsko nalogo, moram poskrbeti, da se še naprej učim in pridobivam nova znanja. Resnično potrebujem pomoč mentorja, ki mi bo ne le v oporo na veliki življenjski prelomnici, ampak me bo usmeril pri iskanju novih priložnosti. Od njega se bom lahko tudi kaj novega naučila,« je z nami delila udeleženka dogodka Tina, ki je spoznala, da potrebuje prav mentorja.

Začetek delavnice smo namenili pogovoru o ciljih. Ni dovolj, da si cilje le zastavimo, potrebno je tudi, da se aktivno lotimo dodeganja in preseganja ciljev. Udeleženci so si zastavili cilj, ki ga želijo doseči na kariernem področju, nato jih je Ana Bešter, članica ekipe in izvajalka delavnice, vodila preko postopka členjenja ciljev.

Aktivnost smo sklenili, z mislijo da mora doseganje cilja predstavljati zadovoljstvo in veselje. Na poti do cilja so nam vedno na voljo, poleg načrta A, tudi načrta B in C, ki peljeta do istega rezultata. Strinjali smo se, da je prvi korak, ki ga moramo storiti, ta – da si poiščemo mentorja!

Vstopili smo v Ekosistem Izkušenj! Vstopi tudi ti in sproži proces kroženja izkušenj.

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

KONTAKTIRAJTE NAS

Trenutno nismo prisotni, lahko pa nam pošljete e-poštno sporočilo in odgovorili vam bomo nemudoma!

Sending

©2020 Mentorstvo.si spletno mesto. Izdelava FlatPixel Studio

Pravno obvestilo

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account