Mentorja si poiščeš na Seznamu mentorjev. Nato se registriraš kot mentoriranec ter izbranemu mentorju pošlješ povabilo k sodelovanju, pri čemer navedeš svojo motivacijo za sodelovanje z izbranim mentorjem. Nato čakaš na njegov odgovor – sprejem ali zavrnitev sodelovanja.

Ko se mentor odloči in izbere svojega mentoriranca (ali mentorirance), vsakega zainteresiranega mentoriranca, ki ga povabi k sodelovanju sprejme ali zavrne. Obvestilo o njegovi odločitvi dobiš na svoj kontaktni e-mail.

V tem primeru si lahko izbereš novega, še nezasedenega mentorja iz Seznama mentorjev.

V tem primeru nam na info@mentorstvo.si pošlji sporočilo, da lahko potencialnega mentorja povabimo k sodelovanju.

Mentoriranec se zavezuje, da se bo z mentorjem dobival enkrat mesečno po eno uro. Glede na želje in interese se lahko srečujeta več. V začetnih srečanjih zastavita skupne cilje, katerim tekom leta sledita. Pomembno je, da delo opravljaš ti in ne tvoj mentor. Mentor te lahko usmerja, motivira, ti daje nove izzive, ne sme pa dela opravljati namesto tebe. Le na tak način se boš največ naučil, dobil izkušnje, nova poznanstva in tako največ odnesel od mentorskega programa.

Svoje ideje, mnenja lahko deliš z mentorjem, kar je zelo dobrodošlo. Mentor ima svoj način dela, ki ga je razvil na podlagi izkušenj skozi leta. Kar pa ne pomeni, da mu kakšna ideja, ki izhaja iz mladostne neobremenjenosti, ne more priti prav. Tako da mu predstavi in argumentiraj svoje mnenje, osnovno vodilo pri komuniciranju pa naj bo medsebojno spoštovanje z obeh smeri.

Super, za nove mentorske povezave je vedno priložnost. V svojem profilu na spletnem portalu le označite, da želite novega mentoriranca (število razpoložljivih mest), uredite lahko informacije glede vaših pričakovanj, želja ter počakajte na prve prijave mladih potencialnih mentorirancev. K sodelovanju želimo povabiti predvsem posameznike, ki vidijo priložnosti za obojestranski razvoj in priložnosti ter se zavedajo pomena prenosa znanj in izkušenj med generacijami.

Če imate znanje in izkušnje, ki jih želite predati naprej, vas vabimo, da se registrirate kot mentor tukaj. Če želite o sodelovanju več informacij, se nam oglasite na info@mentorstvo.si.

Kot mentor se s svojim izbranim mentorirancem dobivati vsaj enkrat mesečno po eno uro. Po želji lahko tudi več. Na prvih srečanjih si skupaj z mentorirancem zastavita cilje, ki jim bosta sledila tekom leta. Pomembno je, da kot mentor mentoriranca usmerjate, mu svetujete, ga postavljate pred izzive, nikakor pa ne opravljate dela namesto njega.

Sodelovanje v mentorskem odnosu je prostovoljne narave ter je brezplačno tako za mentorje kot mentorirance. Vaš prispevek je v času in energiji, ki ste jo pripravljeni vložiti v mentorsko sodelovanje. Vsak posameznik naj pri sebi razmisli, kaj lahko prispeva v tovrstnem medgeneracijskemu sodelovanju ter kaj lahko pridobi od tega sodelovanja – kar mu je v osebno ali karierno zadoščenje in razvoj.

Mentorski odnos traja 1 leto. S sodelovanjem v mentorskem programu se zavežete, da se boste s svojim mentorjem/mentorirancem dobivali 1 krat na mesec za 1 uro (na srečanje). V svojem profilu tudi beležite svoje vložene ure za sodelovanje v mentorskem programu.

Po preteku enoletnega mentorskega odnosa, se mentor in mentoriranec lahko odločita za nadaljevanje svojega dela ali se odločita za zamenjavo ali izključitev iz mentorskega programa. Po preteku enega leta, se izbor prične od znova. Eno leto se šteje od datuma, ko mentor potrdi sodelovanje.

Če pride do nesoglasij v vajinem odnosu, je pomembno, da najprej poskušata težave rešiti sama. Če vama to ne uspe, se obrneta na organizacijsko ekipo mentorskega programa in skupaj bomo poskusili rešiti konflikt. Če kljub temu ne uspeta razrešiti konfliktnega odnosa, se vajina povzava izredno prekine in izbereta si lahko drugega mentorja/mentoriranca. Posameznik, ki se bo v nerešljivi konfliktni situaciji znašel več kot 3x bo odstranjen iz mentorskega programa.

KONTAKTIRAJTE NAS

Trenutno nismo prisotni, lahko pa nam pošljete e-poštno sporočilo in odgovorili vam bomo nemudoma!

Sending

©2020 Mentorstvo.si spletno mesto. Izdelava FlatPixel Studio

Pravno obvestilo

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account