O projektu

O projektu

Mentorstvo.si

Zgodovina Mentorskega programa

Program mentorstva smo v letu 2013 začeli izvajati v Mariboru in okolici, zahvaljujoč podpori Evropske prestolnice mladih Maribor 2013. V nekaj mesecih se je že razširil po celotni Sloveniji. Težimo k temu, da bo v prihodnosti vsak mlad posameznik imel vsaj enkrat svojega mentorja s področja, ki ga zanima. Predstaviti in promovirati želimo mentorstvo med vsemi mladimi, ne glede na to, s katerega področja si želijo usmerjanja. S tem jim lahko damo enkratno popotnico za življenje, jim pomagamo postaviti temelje za uspeh in spremljamo njihov napredek.

Pobudnik in organizator mentorskega programa je Zavod Ypsilon, ki združuje mlade med 20. in 30. letom.

S povezovanjem, izobraževanjem in sodelovanjem prispevamo k dvigu ravni zavesti vsakega posameznika in družbe ter k tesnejšemu medgeneracijskemu sodelovanju.

Slovenija mentorska država

Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država« postaja tradicionalna iniciativa v okviru Mentorskega programa – Uči se od najboljših. Namen akcije je dvigniti ozaveščenosti in informiranost o prednostih mentorstva, spodbujanje vseživljenjskega učenja in pretoka znanja ter informacij. Z akcijo »Slovenija – mentorska država« želimo čim več mladim omogočiti dostop do mentorjev iz različnih področij (gospodarstvo, šport, podjetništvo, umetnost, kultura, politika…).

V okviru akcije bomo po Sloveniji mentorje in mentorirance povezovali v mentorske pare ter jih spodbujali k izmenjavi znanj in izkušenj. Vsi, tako mladi kot starejši, se bodo izobraževali na področju učinkovitega mentorskega odnosa ter se povezovali v mentorske pare.

Povezovanje bo potekalo prek spletne platforme www.mentorstvo.si

  • logo Slovenija Mentorska država

Pobudnik Vseslovenske Akcije

Pobudnik in organizator mentorskega programa ter akcije „Slovenija – mentorska država“ je Zavod Ypsilon.

Akcija sicer poteka v okviru Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji in ga koordinira Andragoški center Slovenije.

Ponosni smo na

0
let izkuženj
0
zadovoljnih mentorirancev

Mentorji

Naredite korak k boljši prihodnosti